Als student informatica aan de Avans Hogeschool in Den Bosch wordt je gelijk ondergedompeld in het vak. Maar het is ook veel theorie. Na mijn 1e studiejaar wist ik zeker dat softwareontwikkeling mijn passie was en ik wilde er snel meer over leren en werkervaring op doen. Daarom ben ik naast mijn studie één dag in de week bij Marvelous aan de slag gegaan.

Warm bad

Marvelous was direct een warm bad. Mijn begeleider Jeroen was al een tijd bezig met een R&D project. Een zelfontwikkeld C#-framework genaamd Chaplin. Het eerst product dat hierbij hoort is Versla: een Shopping Cart as a Service applicatie. Ik mocht meteen op dit project meedoen. Mijn eerste opdracht was het maken van een HTML-scraper. Deze scraper moet de prijs van een product kunnen ophalen vanaf een website zodat de Shopping Cart applicatie deze prijs kan controleren op de livepagina.

Super tof om aan een R&D project te mogen meewerken.

Luuk Geurten - werkstudent Marvelous Solutions

Groei

Het is echt een geweldige ervaring om te beginnen met een R&D project. Er lag geen druk op mij en het belangrijkste is dat ik ervaring op doe en leer. Stap voor stap begon ik het Chaplin framework steeds beter te begrijpen. Daarnaast leerde ik ook steeds meer op school en deze twee ervaringen vullen elkaar perfect aan. De HTLM scraper heb ik inmiddels af en ik kreeg van Jeroen de kans om verder te werken aan Chaplin en Versla. Ik krijg veel ruimte om te experimenteren. Zo probeerde ik integratietests in het framework te bouwen, met als doel dat het framework dit zelf kan maken en uitvoeren. Door de nauwe samenwerking met Jeroen leren we ook van elkaar. Jeroen krijgt van mijn vragen meer inzicht in de bruikbaarheid van het framework en ik krijg op mijn beurt weer waardevolle feedback op mijn werk. Deze manier van testen is uiteindelijk niet toegevoegd aan Chaplin, maar ik heb mega veel geleerd over de structuur van het framework en hoe je nieuwe projecten kunt ontwikkelen.

Stagiaires

Afgelopen jaar had Marvelous ook een aantal stagiaires aangenomen. De stagiaires werden aangemoedigd om met hun vragen over Chaplin naar mij te komen. Hier kreeg ik een mooie kans om mijn kennis te delen en te toetsen. Het is heel leuk om samen te werken met stagiaires, zij hadden vaak vragen waar ik zelf nog niet tegen aan was gelopen en zo konden we samen de code van het framework nog verder onderzoeken.

Ik heb mega veel zin in de toekomst!

Luuk Geurten

En nu?

Op dit moment ben ik vooral bezig mijn kennis vast te leggen. Ik ga binnenkort ook zelf stage lopen en dan ben ik minder beschikbaar om mijn Chaplin en Versla kennis te delen met mijn Marvelous collega’s. Het is echt heel tof en leerzaam om te werken en studeren op het zelfde moment. Het heeft mijn passie voor softwareontwikkeling zeker aangewakkerd. En de kans krijgen om te werken aan interessante projecten, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en mijn kennis te delen met anderen is super. Ik kijk uit naar mijn stage en hoe ik mijn reis als softwareontwikkelaar verder vervolg.

Geschreven door: Luuk Geurten

Contact

Bezoek

Europalaan 28
5232 BC, Den Bosch

Route

Bel

Een beller is sneller.

+31 85 130 1589

Vraag?

Een mailtje is snel verstuurd.

mail@marvelous.nl