Code realizes the imagination

Bij Marvelous geloven we dat iedereen die interesse heeft kan leren programmeren. En hoe jonger je hier mee in aanraking komt, hoe groter de kans op succes. We hebben een paar lessen ontwikkeld speciaal voor het basisonderwijs. Hiermee laten we kinderen proeven van programmeren, hoe leuk het is en wat je er van leert.

Waarom?

Taal van de toekomst

Programmeren is de taal van de toekomst. Onze overtuiging is; Hoe eerder kinderen kennismaken met 'de taal' van programmeren, des te beter. Maar wat betekent dat nu precies? Wat is programmeren? Is het leuk?

Dat is wat we de kinderen leren in onze les "Leren Programmeren". In 1 of 2 ochtenden leren kinderen om te gaan met het geven van instructies, de basis van het programmeren. Ze leren hoe je kan communiceren met een computer of een robot om deze taken te laten uitvoeren. De kinderen leren hierdoor creatief en probleemoplossend te denken, wat ze in hun gehele schoolcarrière goed van pas komt.


Onze Aanpak

Wij hebben het wiel niet zelf uitgevonden. We hebben ons laten inspireren door het vele online beschikbare lesmateriaal (zoals code.org), aangevuld met een vleugje creativiteit van onszelf. We gaan natuurlijk niet meteen achter de computer zitten en allerlei moeilijke computertalen leren.

Eerst leggen we een basis en laten de kinderen ontdekken dat ze zelf waarschijnlijk al een beetje programmeur zijn, zonder dat ze het weten. Daarna gaan we "programmeer" puzzels oplossen met pen en papier en gaan we robots "programmeren" door middel van een variant op het spel Twister.

Als klap op de vuurpijl gaan we natuurlijk een echt computer programma schrijven, en behaal je met trots je eerste programmeerdiploma.

Hoe pakken we dat aan?

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door ons verhaal, of door de lessen die je op school hebt gekregen? Of wil je sowieso verder leren programmeren. Kijk dan vooral (je raad het al) op Code.org. Hier vind je veel verschillende lesprogramma's die je kan volgen om zo spelenderwijs de taal van de toekomst aan te leren.

Veel plezier!

Geinspireerd geraakt door ons lesprogramma?

Contact

Bezoek

Europalaan 28
5232 BC, Den Bosch

Route

Bel

Een beller is sneller.

+31 85 130 1589

Vraag?

Een mailtje is snel verstuurd.

mail@marvelous.nl